Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Toch notities over omstreden afschaffing dividendbelasting

  •  
20-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
10124384833_7f0d17b333_z
Hoewel premier Mark Rutte ontkent iets te weten van schriftelijke notities over het afschaffen van de dividendbelasting zijn die er wel degelijk, meldt Trouw. De krant schrijft:
Het afschaffen van de dividendbelasting was één van de meest omstreden beslissingen van het nieuwe kabinet. Jaarlijks levert de dividendbelasting zo’n 1,4 miljard euro op, geld dat door de afschaffing met name ten goede komt aan buitenlandse beleggers en belastingdiensten. De oppositie heeft zware kritiek op dit plan en wilde na de formatie weten waarop het is gebaseerd. Nu blijkt dat er toch documenten zijn, wil GroenLinks-leider Jesse Klaver die hebben. “Dit is explosief. Het gaat over feitelijke informatie. Democratie houdt in dat de Tweede Kamer weet op basis van welke stukken beslissingen worden genomen.”
In de openbare stukken die behoren tot het formatiedossier (wat alles bevat dat door de onderhandelende partijen op tafel is gelegd) is niets te vinden over stukken die gerelateerd zijn aan het omstreden afschaffen van de dividendbelasting. “Bij mijn beste weten heeft er in ieder geval geen memo gelegen die is uitgevraagd via de informateur of informeel”, zegt Rutte. Voor volgende week heeft Jesse Klaver een debat aangevraagd met de premier.
cc-foto: Alias 0591
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.