101

Toekomst Fons de Poel bij KRO-NCRV onzeker door ‘snotneus’-opmerking

Kijken: De Poel nam het op voor de ABN Amro-top ... 'onafhankelijk' journalist in verbijsterende dubbelrol ... Weekend van de waarheid voor De Poel

Wiens brood men eet, diens woord men spreekt, luidt het spreekwoord dat zeker lijkt op te gaan voor Brandpunt-presentator Fons de Poel. De journalist haalde dinsdag aan het slot van de uitzending fel uit naar GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver die het lef had forse kritiek te leveren op president-commissaris Rik van Slingelandt van de in opspraak geraakte bank ABN AMRO. De Poel spreekt er schande van en noemt het jonge Kamerlid in de uitzending denigrerend ‘snotneus’.


Update onderaan artikel
Die karakterisering is al opmerkelijk maar wordt verbijsterend als we in deze video na de kritiek van de presentator terugspoelen naar september 2014 en zien hoe Fons de Poel in opdracht van diezelfde ABN AMRO bank een bedrijfstalkshow presenteert, die door videobedrijf Yune werd vastgelegd.

Het commerciële geschnabbel van de fors betaalde De Poel was afgelopen januari al onderwerp van een artikel in NRC. ‘Hoe onafhankelijk is Fons de Poel?’ vroeg de krant zich af. Bij deze op Joop het antwoord.

Update 18:44
Naar aanleiding van de partijdige uitlatingen van journalist Fons de Poel, heeft de leiding van KRO-NCRV besloten in beraad te treden over zijn toekomst bij de omroep. Grote vraag is of hij nog de persoon is die Brandpunt nodig heeft als actualiteitenrubriek. De omroepleiding neemt dit weekend de tijd om daarover na te denken. De Poel noemde GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver in het programma een snotneus.

De omroep gaat met de presentator in gesprek zegt in een reactie:

De uitkomst van dat gesprek is leidend voor het vervolg van zijn werkzaamheden bij de KRO-NCRV.

Geef een reactie

Laatste reacties (101)