Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Toename geweld tegen zorgmedewerkers door kort 'coronalontje'

  •  
23-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
Op IC en Covid-afdeling LUMC

© LEIDEN - Medewerkers op de speciale Covid-IC afdeling in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Door de coronacrisis hebben ziekenhuizen het heel druk. ANP BART MAAT ** ALLEEN TE GEBR

Ziekenhuizen hebben steeds vaker last van agressieve patiënten en hun familieleden. Dat leidt ertoe dat bedreigde medewerkers zich ziek melden, en dat in een tijd dat de zorg toch al extreem overbelast is. Volgens de voorzitter Stella Salden van de beroepsorganisatie voor verzorgenden en verpleegkundigen NU’91 komt de agressie voort uit een kort ‘coronalontje’.
In het NOS Radio 1 Journaal zei Salden dinsdag dat het geweld is toegenomen sinds er weer nieuwe coronamaatregelen van kracht zijn: ‘Het gaat om intimidatie, schelden en het zich niet houden aan de coronamaatregelen.’ Ook ‘de lastige boodschap’ dat zorg noodgedwongen moet worden afgeschaald, leidt tot agressie tegen zorgmedewerkers.

Meer over:

geweld, nieuws, zorg, covid-19
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.