54

Toerist opgepakt op Malediven omdat ze bikini droeg

De parlementsvoorzitter van de Malediven, Mohamed Nasheed, heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan een Britse toerist die werd gearresteerd omdat ze ‘ongepast’ gekleed was. Volgens de agenten was de vrouw, die in bikini op de openbare weg liep, ook dronken en onhandelbaar. Uit video’s blijkt dat de vrouw tijdens de arrestatie riep: “Jullie randen me aan.”

Parlementsvoorzitter Nasheed, die tot 2012 president was en zijn functie na een coup van islamitische hardliners en de politie moest neerleggen, staat niet alleen in zijn kritiek op het politieoptreden. Ook de commissaris van politie Mohamed Hameed erkent dat het er alle schijn van heeft dat de agenten de zaak verkeerd hebben afgehandeld.

Tijdens zijn presidentschap stelde Nasheed de Malediven verder open voor toeristen en buitenlandse investeerders. Conservatieve moslims ergeren zich echter aan toeristen die de culturele en religieuze normen van het land niet zouden eerbiedigen. De hardhandige aanpak van de Britse vrouw in bikini kan op sociale media op de nodige steun rekenen van inwoners van de Malediven.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert toeristen die op reis gaan naar de Malediven, om “lokale tradities, gebruiken, wetten en religie te respecteren”. Op eilanden met veel internationale hotels en resorts kan er volgens het ministerie meer, maar ook daar geldt dat nudisme en topless zonnen niet zijn toegestaan.

Geef een reactie

Laatste reacties (54)