Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Toerist valt van 1200 meter hoge klif na selfie-poging

  •  
12-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
800px-View_from_World's_End
Een Duitse toeriste is zondag om het leven gekomen nadat ze een selfie probeerde te nemen op een 1200 meter hoge klif in Sri Lanka. De 35-jarige vrouw probeerde op het randje van het zogenoemde ‘Einde van de wereld’ zichzelf op de foto te zetten, maar stortte daarbij in de diepte.
Het beroemde uitzichtpunt bevindt zich in natuurpark Horton Plains, ongeveer 150 kilometer ten oosten van hoofdstad Colombo. De toeriste was er samen met een andere vrouw bezig aan een trektocht. Na de val hebben politie, militairen en vrijwilligers zes uur in het ravijn gezocht voor ze het lichaam van de vrouw aantroffen.
Uit onderzoek  bleek eerder dit jaar dat er tussen 2011 en 2017 maar liefst 259 selfie-gerelateerde sterfgevallen waren. De onderzoekers pleitten er daarom voor om op gevaarlijke toeristentrekpleisters ‘no selfie zones’ in te stellen. In 2015 viel een Nederlandse man op huwelijksreis ook al van het Einde van de wereld. Hij overleefde het ongeluk doordat zijn val wonderwel werd gebroken door een boom zo’n 50 meter lager.
Bron: DW / cc-beeld: Chamal N
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.