Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Toezicht chemiesector faalt'

  •  
18-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Botlek_TDietmut_300
Kwart van de raffinaderijen en opslagbedrijven overtreedt regels, sancties volgen niet
Het toezicht op de chemiesector is een schijnvertoning, schrijft het AD woensdag. Inspecties gaan zelden over tot harde actie, zoals stillegging of sluiting, maar voeren slechts ‘een goed gesprek’, zeggen deskundigen tegen de krant.
Uit de meest recente inspectierapporten van 17 raffinaderijen en tankopslagbedrijven in het Rotterdamse havengebied blijkt dat 12 bedrijven 47 overtredingen begingen, schrijft het AD. Ze vormen een risico omdat bij branden, gaslekken en andere calamiteiten gevaarlijke stoffen kunnen vrijkomen.
Een aantal gebreken is ook al in de voorgaande jaren geconstateerd. Daar is dus niets aan gedaan. Daarnaast stellen de inspecties dat als problemen wel zijn verholpen, daarna weer nieuwe overtredingen worden begaan die een gevaar voor personeel, milieu en omwonenden kunnen opleveren.
Foto-cc: T. Dietmut , Botlekgebied
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.