Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tok tok, Chick-fil-A terug in zijn hok

  •  
20-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
chickfila.jpg
Eigenaars van in opspraak gekomen Amerikaans fastfoodketen 'herzien' anti-homostandpunten
De Amerikaanse fastfoodketen Chick-fil-A kwam onlangs in opspraak nadat de president van het bedrijf Dan Cathy zich expliciet had uitgesproken tegen homoseksualiteit. Zijn uitspraken ontketenden een golf van protest door heel het land. De burgemeester van Boston besloot zelfs de keten uit zijn stad te weren. De eigenaren van het bedrijf hebben na maanden van protest besloten hun anti-homostandpunten te herzien. Ze beloven voortaan iedereen met respect te behandelen, ongeacht hun geloof, ras of seksuele geaardheid.
Uit onderzoek van de gelijke rechten beweging Equality Matters blijkt dat de keten tussen 2003 en 2009 zo’n drie miljoen dollar doneerde aan christelijke anti-homo organisaties. In 2010 gaf het bedrijf ruim 2 miljoen dollar weg aan dergelijke groeperingen. Chick-fil-A heeft inmiddels ook beloofd geen geld meer te doneren aan organisaties met een politieke agenda.
Als gevolg van de anti-homostandpunten van de eigenaren van de keten, werd het bedrijf uit een aantal steden geweerd. Zo besloot de burgemeester van Boston bijvoorbeeld dat er geen nieuwe filialen meer geopend mochten worden. Nu Chick-fil-A in zijn statuten heeft opgenomen gelijkwaardigheid te zullen respecteren, mag het bedrijf zich toch verder uitbreiden.
Eerder verscheen op Joop: Tok tok, terug in je hok

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.