19

Tok tok, terug in je hok

Amerikaans fastfoodketen in opspraak vanwege anti-homohuwelijk standpunten... Burgemeester van Boston weert filiaal uit stad

Dat het in Amerika stikt van de conservatieven die het niet zo op homoseksuelen hebben, weten we inmiddels wel. Dat een gehele fastfoodketen homofoob kan zijn daarentegen… Chick-fil-A-president Dan Cathy gaf onlangs royaal toe tegen het homohuwelijk te zijn. Hij gebruikt hiervoor het eeuwenoude ‘argument’ dat homoseksualiteit niet natuurlijk is. Het is Adam en Eva, niet Adam en Steve. Na zijn uitspraken ontstak een groot protest.

“LIKE” to Share It While You Still Can from Jeremy Adams on Vimeo.

De burgemeester van Boston, Thomas M. Menino, heeft besloten de keten uit zijn stad te weren. In een brief aan Cathy laat hij weten trots te zijn op de rol van Boston in het homodebat en de steun voor homoseksuelen om net zo vrij te kunnen zijn als ieder ander. Een filiaal van het christelijke Chick-fil-A tegenover het stadhuis van Boston, waar de eerste homohuwelijken werden gesloten, zou een belediging voor de homoseksuelen en een belediging voor de lange liberale geschiedenis van de stad zijn.

Chick-fil-A probeert inmiddels de schade te beperken. Bovenstaand filmpje is van het sociale medium Facebook geweerd omdat het logo van Chick-fil-A erin voorkomt en dat zou schending van het auteursrecht zijn. De makers roepen nu iedereen op het te delen, te downloaden en te heruploaden om ervoor te zorgen dat het nooit van het internet verdwijnt: De eigenaren van Chick-fil-A zijn homofoob en dat zal iedereen weten ook.

Geef een reactie

Laatste reacties (19)