Laatste update 12:21
35

‘Tony Blair bereidt terugkeer in politiek voor’

De voormalige premier en Labour-leider Tony Blair wil terugkeren op het politieke toneel. Dat beweert althans de conservatieve Sunday Times op basis van een niet nader bekend gemaakte bron. Volgens de krant is Blair op zoek naar een geschikte ruimte in de buurt van Westminster, het politieke hart van Engeland, om zijn staf met 130 medewerkers onder te brengen.

Blair, die in 2007 aftrad, zou een come-back willen maken omdat hij de huidige premier Theresa May als een lichtgewicht ziet en Labour-leider Jeremy Corbyn een dwaas. Bovendien constateert hij dat de Conservatieven de Brexit “aan het verkloten” zijn. Hij ziet daardoor een enorm gat in de politiek ontstaan dat hij zou kunnen vullen, aldus de bron. Blair riep in oktober op een tweede referendum te houden als duidelijk wordt wat de gevolgen zijn van een eventuele Brexit.

Of een terugkeer succesvol zou zijn is ernstig de vraag. Het Chilcot rapport dat eerder dit jaar verscheen heeft de manier waarop Blair het land de Irak-oorlog in had gevoerd scherp veroordeeld. Blair is ook omstreden omdat hij de afgelopen jaren hand en spandiensten verleende aan zeer omstreden leiders.

cc-foto: World Travel & Tourism Council Asia

Geef een reactie

Laatste reacties (35)