Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tony Blair: Brexit een fout die komende generaties niet zullen vergeven

  •  
04-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
8228591861_789b4f7a24_b
Het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie is ‘een fout die de hedendaagse wereld niet begrijpt en door komende generaties niet zal worden vergeven’. Dat heeft de Britse oud-premier Tony Blair geschreven in een artikel op de website van het Tony Blair Institute for Global Change. Ook zegt Blair dat een nieuw referendum om de Brexit ongedaan te maken niet kan worden uitgesloten.
Volgens Blair was voorafgaand aan het referendum niet voldoende duidelijk hoe de Britten tegenover de rest van Europa zouden komen te staan na een afscheiding. Om die reden kan er volgens de oud-Labourleider dan ook niet worden gesproken van ‘de wil van het volk’, simpelweg omdat het volk niet wist wat het alternatief zou zijn.
Nu wel beetje bij beetje duidelijk begint te worden wat de Britten zich op de hals gehaald hebben, vindt Blair dat het Britse volk zich opnieuw zou moeten kunnen uitspreken: ‘Dat kan via het parlement, verkiezingen of een nieuw referendum.’
Bron: De Morgen / Beeld: Chatham House
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.