10

Too sexy for my shirt

De week van de weggewerkte decolletés 

Dat Iran er een, op z’n zachtst gezegd, preutse publieke sfeer op na houdt dat wisten we. Toch lijkt het vervagen van de blote armen van de vrijgelaten Amerikaanse gevangene Sarah Shourd wel ver te gaan. Evenals het zwart inkleuren van het, in onze ogen toch best kuise, decolleté van dady Catherine Ashton, de Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken van Europa. Maar het toppunt? Dat is toch wel het wegwerken van het decolleté van een knappe, jonge parlementsvrouwe in Canada of all places!

Een rechtlijnige Iraanse website plaatste bewerkte foto’s van de Amerikaanse Sarah Shourd bij haar hereniging met twee bevriende Amerikanen. Alledrie zijn ze  onlangs uit Iraanse gevangenschap vrijgelaten.

De blije kus die Shourd deelde met één van de mannen, haar verloofde Shane Bauer, kon de Iraanse censor natuurlijk niet passeren, maar haar blote armen en zeer bescheiden decolleté evenmin. 

Nieuwssite Radio Free Europe/Radio Liberty viel het op dat Iraanse media dat wel vaker deden, ook met Westerse functionarissen die het land bezoeken. Zo werd het decolleté van Catherine Ashton met zwart ingekleurd tot aan de nek.

Maar dat de Iraanse autoriteiten niet gediend zijn ontbloot vrouwenvlees, dat verbaast ons niet meer.  

Waar deze week wel met verbazing op is gereageerd is het weggewerkte decolleté van de Canadese parlementariër Rathika Sitsabaiesan.

Waar je in de oorspronkelijke foto van Sitsabaiesan nog een vrolijk inkijkje wordt gegund, kijk je op de haar officiële profiel op de website van het parlement opeens tegen een weliswaar niet met zwart ingevuld, maar wel duidelijk hoger gesloten vlak aan.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)