Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Top ING wil meer geld

  •  
26-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
ing_01.jpg
Salarissen zijn in vergelijking met andere banken 'onhoudbaar' ... Bestuursvoorzitter verdient 1,35 miljoen euro per jaar
Terwijl overal ter wereld de roep klinkt om topbestuurders bij banken minder te laten verdienen, door bijvoorbeeld de bonussen te verlagen, verdienen topbestuurders van ING-bank naar eigen zeggen zo weinig, dat de situatie zoals hij nu is ‘onhoudbaar’ is.
De beloning van de ING-top zou ‘significant beneden het marktgemiddelde’ liggen. Voor de lange termijn is dat volgens ING geen houdbare situatie. Bekwame bestuurders zouden zich niet met een laag salaris laten afschepen.
Sinds 2011 krijgen bestuursleden van ING een vast salaris. Bestuursvoorzitter Jan Hommen ontvangt een jaarlijks salaris van 1,35 miljoen euro. Bestuurders Patrick Flynn en Wilfried Nagel ontvingen respectievelijk 750.000 euro en 469.000 euro. Oorzaak van het vaste salaris is dat staatsgesteunde ondernemingen geen bonussen mogen verstrekken.
In het jaarverslag staat onder meer:
Het salaris van de Raad van Bestuur van ING zit bij de laagste tien procent van vergoedingen voor management posities.”

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.