2

Top NOTW wist van afluisterpraktijken

Murdoch en Coulson beweerden tot nu toe altijd nooit op hoogte te zijn gesteld van de afluisterschandalen

De top van schandaalblad News of the Wolrd wist wel dat verslaggevers van hun krant voicemails van beroemdheden afluisterden. Dat blijkt uit een brief van voormalig koningshuis-correspondent Clive Goodman die zelf in de gevangenis heeft gezeten voor het hacken van de voicemails van drie leden van het Britse koninklijk huis.

The Guardian heeft de brief die Goodman vier jaar geleden schreef, geopenbaard. Daarin beschrijft hij dat de afgeluisterde voicemails uitgebreid werden besproken op de redactie. Hoofdredacteur Andy Coulson stak hier uiteindelijk een stokje voor en zei dat dit niet meer mocht gebeuren.

Coulson bood de roddeljournalist zelfs aan hem niet te ontslaan als hij in de rechtbank zijn mond zou houden over de afluisterpraktijken. Dezelfde Coulson werd later ingehuurd duur de Britse premier Cameron als pr-adviseur.

De Britse aanklagers hebben met de brief van Goodman nieuw interessant bewijsmateriaal in handen. Zowel Coulson als eigenaar Rupert Murdoch en zijn zoon James beweerden tot nu toe altijd dat ze niet op de hoogte waren van de afluisterpraktijken van hun verslaggevers.

cc-foto: Emmerson Utracik

Volkskrant: ‘Afluisteren werd uitgebreid besproken bij News of the World’

Geef een reactie

Laatste reacties (2)