57

Topambtenaar Justitie sleept AD voor de rechter

Krant beticht man van pedofiele contacten in langslepende zaak

De secretaris-generaal van het ministerie van veiligheid en justitie spant een rechtszaak aan tegen het AD. De krant publiceerde de afgelopen dagen verhalen dat de man een kwart eeuw geleden contacten onderhield met een crimineel die jonge jongens exploiteerde.

Volgens de advocaat van justitieambtenaar wordt actie ondernomen omdat bij nietsdoen de berichtgeving waarheid gaat worden, meldt NRC Handelsblad. De krant schrijft dat de topambtenaar een bodemprocedure en geen kort geding begint: “Dan moet het AD zijn bronnen bekendmaken”. Koen Voskuil, de journalist die de gewraakte artikelen schreef zegt de procedure ‘met vertrouwen tegemoet te zien’.

Over de topambtenaar doen al jaren verhalen de ronde. Het gaat daarbij steeds om andere zaken die meestal naar buiten worden gebracht door personen met een criminele achtergrond. Onderzoeken hebben nooit iets opgeleverd. De topambtenaar won eerder een zaak tegen weekblad Panorama en de Gaykrant die soortgelijke geruchten publiceerden. Vrij Nederland publiceerde twee weken geleden een uitgebreid achtergrondverhaal over de kwestie.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft vanmiddag naar aanleiding van de berichtgeving door het AD verklaard achter de ambtenaar te staan.

Geef een reactie

Laatste reacties (57)