34

Topinkomens zorgbestuurders nóg meer gestegen

Zeker 30 bestuurders verdienen meer dan premier Rutte ... Ondanks Wet normering topinkomens gezamenlijke loonstijging: 19 procent ... Bekijk de ranglijst hier

De topinkomens in de ouderenzorg zijn in 2013 wederom flink gestegen. Dat meldt Abvakabo FNV. De 50 bestuurders die het meest verdienen kregen gezamenlijk 19 procent meer dan de 50 grootverdieners in 2012 ontvingen. Bovenaan het lijstje staat Christ Marsman van de Kwadantgroep in Drachten. Hij ontving in 2013 ruim een half miljoen euro, waaronder een ontslagvergoeding van 350.000 euro.

Abvakabo FNV stelde voor het vierde jaar op rij de Actiz 50 op, een lijst van grootverdieners in de ouderenzorg. 30 bestuurders die op de lijst staan verdienen volgens de vakbond meer dan premier Rutte. In de toekomst zullen deze salarissen stapsgewijs moeten dalen; volgens de Wet normering topinkomens, die sinds 1 januari 2013 geldt, mogen nieuwe bestuurders maximaal 130 procent van een ministerssalaris verdienen, ofwel maximaal  230.474 euro. Bestuurders die reeds in functie zijn, mogen hun salaris maximaal 4 jaar behouden, daarna moet het in stappen worden afgebouwd. Ook mogen ontslagvergoedingen voortaan maximaal 75.000 euro bedragen. Alle overschrijdingen van dat bedrag, moeten gemotiveerd worden.

De ranglijst van grootverdieners vind je hier (.pdf).

De Volkskrant: Inkomen van zorgbestuurders flink gestegen

Geef een reactie

Laatste reacties (34)