Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

&... Topless FEMEN-feministen slaan weer toe

  •  
02-07-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
FEMEN300_01.jpg
Stoppen met roken dankzij één prik?... Enrique Peña Nieto is de nieuwe president van Mexico... Vandaag is zonnepanelen-subsidiedag... &meer
Ander nieuws van vandaag
De finale van het EK heeft twitter een record opgeleverd. Maar liefst 16,5 miljoen tweets werden tijdens de finale verstuurd. Tijdens de piekperiode – vlak na het vierde Spaanse doelpunt – werd het nieuwe record gevestigd met 15.358 tweets per seconde. ( NOS )
De vrouwen van de Oekraïense feministische groep FEMEN hebben weer toegeslagen . Enkele uren voor de EK-finale in Kiev protesteerden zes van de vrouwen voor het stadion tegen mogelijke aanwezigheid van de Wit-Russische president Alexander Lukashenko, ofwel ‘de laatste Europese dictator. Zoals gewoonlijk waren de dames half naakt. ( De Morgen )
Vandaag is zonnepanelen-subsidiedag. Wie kans wil maken op subsidie voor zijn zonnepanelen, moet de aanvraag vandaag inleveren. Officieel zou het tot het eind van dit jaar nog kunnen, maar de 22 miljoen euro die beschikbaar is zou vandaag al vergeven kunnen worden. ( Trouw )
Een Amerikaanse rechter heeft de sluiting van de laatste abortuskliniek in Mississippi tegengehouden. De Republikeinse gouverneur Phil Bryant wil dat zijn staat ‘abortusvrij’ wordt. De rechter heeft de werking van de wet die hiervoor zou moeten zorgen opgeschort. Op 11 juli komt er eerst een hoorzitting. ( Trouw )
Een bedrijf in China claimt de rechten op het gebruik van de naam iPad. Apple is nu in een schikking overeengekomen het bedrijf 60 miljoen dollar (47,5 miljoen euro) te betalen. Het bedrijf, Proview Technology, had Apple voor de rechter gedaagd en een schadevergoeding van 30 miljoen euro geëist en excuses vanwege het inbreuk maken op het merkenrecht. Proview liet in 2001 de merknaam iPad registreren en verkocht het in 2006 aan Apple. Toch was het van mening dat Apple de merknaam in China niet had mogen gebruiken. ( De Morgen )
Postbus 51 is niet meer. Vanaf heden is de naam gewijzigd in Rijksoverheid. Burgers met vragen kunnen bellen met 1400. ( BN De Stem )
Stoppen met roken dankzij één prik? Binnenkort kan het misschien. Momenteel wordt een ‘DNA-vaccin’ ontwikkeld dat antilichamen tegen nicotine aanmaakt. Zo zou de verslaving permanent kunnen verdwijnen. ( AD )
Enrique Peña Nieto is de nieuwe president van Mexico. De kandidaat van de Partido Revolucionario Institucional behaalde circa 38 procent van de stemmen. De partij heeft van 1929 tot 2000 de touwtjes in handen gehad in Mexico. De machtsoverdracht is overigens pas op 1 december. ( De Morgen )

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.