Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Topman Triodos: laat bonus afhangen van duurzaamheid

  •  
25-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
merkel_300_06.jpg
Voor commissie-De Wit pleit ceo Peter Blom ook voor kleinere banken
Peter Blom, topman van de ‘groene’ bank Triodos, heeft voor de commissie-De Wit ervoor gepleit dat bonussen bij banken voor eenderde aan duurzaamheidsdoelstellingen worden gekoppeld. “Dan wordt er wat minder gekeken naar kortetermijndoelstellingen.”
Blom stelt dat Triodos zelf niet in de heel risicovolle producten is gestapt die andere banken in de problemen hebben gebracht. Tegelijk kan Triodos ook niet mee in de topsalarissen die dergelijke banken wel betalen. “Ik heb mijn eigen marktwaarde niet onderzocht, maar ik denk dat ik elders het dubbele kan verdienen.”
Overigens vindt Blom niet dat banken niet beursgenoteerd zouden moeten zijn. Wel gelooft hij in een constructie met gecertificeerde aandelen, waardoor aandeelhouders door in- en uitstappen de toekomst van zo’n bank kunnen bepalen. “Een maatschappelijk verantwoordelijke aandeelhouder zal altijd voor een langetermijnaanpak zijn.” Verder pleit hij voor kleinere banken, maar niet per se kleine banken. “De gedachte dat iets dat klein is niet functioneert, is iets van de twintigste eeuw.”

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.