9

Topman van Samsung is Apple-fan

De digitale nieuwtjes van de week. Francisco van Jole: 'Mocht er ergens een oorlog uitbreken, kijk dan uit met je iPhone'

De digitale nieuwtjes van vrijdag. Topman van Samsung Young Sohn is eigenlijk een Apple fan. Het gebruikt het vooral thuis. Een opmerkelijke onthulling want Apple en Samsung gaan steeds meer gelijk op in de strijd.


In de Gids.fm bespreekt Joop hoofdredacteur Francisco van Jole de laatste digitale nieuwtjes van deze week.

Een andere opmerkelijk nieuwtje is de uitspraak van een Australische militaire analist. Hij merkte dat op Twitter veel verslaggevers in oorlogsgebieden zomaar alles online zetten. Dat kun je volgens hem beter niet doen, want als je bijvoorbeeld informatie prijsgeeft over gevechtshandelingen ben je volgens de militaire krijgswetten een legitiem doelwit.

Mocht er ergens een oorlog uitbreken, kijk dan uit met je iPhone”, aldus Van Jole.

Ook is er deze week een droevig nieuws. De uitvinder van de streepjescode is overleden. N. Joseph Woodland werd 91 jaar en vond de streepjescode meer dan 60 jaar geleden uit op het strand toen hij zijn vingers door het zand haalde.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (9)