138

‘Topverdieners publieke omroep, lever salaris in’

Staatssecretaris Dekker roept grootverdieners bij de publieke omroep op om vrijwillig salaris in te leveren

Het zou goedbetaalde tv-presentatoren sieren als ze vrijwillig een deel van hun salaris zouden inleveren. Dat zegt staatssecretaris Sander Dekker (Media) donderdag in een interview met de Telegraaf. ‘Ik doe een moreel appel op de presentatoren die nu nog veel meer verdienen dan een minister, om vrijwillig wat in te leveren’

Dekker:

Er vallen door de bezuinigingen veel banen weg in Hilversum. Iedereen die daar dan een fors hoger salaris dan normaal verdient, zou zich eens goed achter de oren moeten krabben.

Dekker noemt directeur Jan Slagter van omroep Max een voorbeeld voor de anderen. Slagter heeft dit jaar vrijwillig salaris ingeleverd. “Dat zou anderen sieren”, aldus de staatssecretaris. Dekker zegt niet voor welke presentatoren zijn moreel appel is bedoeld. 

De salarissen bij de publieke omroep zijn al aan banden gelegd. Medewerkers mogen sinds 1 januari niet meer verdienen dan ruim 186.000 euro. Er is een uitzondering voor een kleine groep ‘unieke talenten’. Dekker zegt in het interview met de Telegraaf ook dat het kabinet verder gaat met het verlagen van de topinkomens in de publieke sector, door het maximale loon op 144.000 euro bruto te zetten.

Dit jaar verdienen zeven presentatoren meer dan de salarisgrens. Hun inkomens variëren van 193.000 euro tot 512.000 euro per jaar. Wie dat zijn is niet bekendgemaakt, maar enkele bekende grootverdieners van de publieke omroep zijn Patrick Lodiers, Jeroen Pauw, Antoinette Hertsenberg, Matthijs van Nieuwkerk, Paul de Leeuw en Dominique Weesie, zo schrijft ook de NOS donderdagochtend.
NOS: Dekker: presentator, lever salaris in

Geef een reactie

Laatste reacties (138)