Laatste update 21:14
19

Topvoetballer Romelu Lukaku roept bonden op tot actie tegen racisme

Inter Milan-spits Romelu Lukaku roept voetbalbonden en sociale media op om meer te doen tegen racisme. De Belgische topvoetballer werd zondag het mikpunt van racistische leuzen en apengeluiden in de wedstrijd tegen Cagliari. “Dames en heren, het is 2019”, schrijft Lukaku, die het winnende doelpunt maakte, in een Instagram-post.

De 26-jarige spits schrijft dat veel voetballers de afgelopen maand te lijden hebben gehad onder racisme. Dat gebeurt zowel in de stadions als via sociale media. Het AD schrijft:

Zo werden Tammy Abraham van Chelsea en Paul Pogba van Manchester United – overigens via anonieme accounts – tot op het bot beledigd nadat zij penalty’s misten voor hun clubs. In Italië zijn Moise Kean, Blaise Matuidi en Sulley Muntari veelvuldig doelwit geweest van racistische supporters.

Twitter kondigde vorige maand maatregelen aan om voetballers beter te beschermen tegen racistische uitingen. Het sociale netwerk houdt de accounts van vijftig zwarte voetballers extra in de gaten, zodat er sneller gereageerd kan worden op racistische tweets die aan hen gericht zijn.

Cc-foto: Wikipedia

Geef een reactie

Laatste reacties (19)