Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Totale verwarring’ bij winkeliers

  •  
15-12-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
hema

© AMSTERDAM - HEMA blijft open voor rookworst en taart de dam het centrum is leeg rustig de winkels zijn minimaal tot 19 januari dicht door de strenge complete lockdown Het kabinet wil winkels

In Schijndel heeft de politie dinsdagmorgen opgetreden bij een Hema waar nog lingerie, handschoenen en kantoorartikelen werden verkocht. De agenten gaven de winkel na ruggespraak met de gemeente en de veiligheidsregio opdracht om alle gangpaden waar geen eten ligt, af te sluiten. Dat meldt Omroep Brabant.
De vestigingen van de Hema zijn dinsdagmorgen gewoon open gegaan omdat “wij denken op deze manier supermarkten te kunnen ontlasten en de drukte meer kunnen spreiden”, verklaart een woordvoerder tegenover de NOS. De Action blijft daarentegen voorlopig gesloten, hoewel ook daar levensmiddelen worden verkocht.
Uit een rondgang die Omroep Brabant maakte langs winkeliers in Schijndel blijkt dat de nieuwe lockdownregels niet eenduidig zijn. Zo mag de Kruidvat wel doorgaan met de verkoop van niet-essentiële producten. Ook de Bruna is open, omdat er pakjes kunnen worden afgegeven en bezorgd. De uitbater zegt dat hij geen tijdschriften en agenda’s mag verkopen, maar klanten laten zich daar weinig aan gelegen liggen. “Totale verwarring”, concludeert Omroep Brabant.
De grens tussen wat wel verkocht mag worden en wat niet, is niet altijd duidelijk. “We zouden niet weten waar je op dit moment een nieuw rompertje voor je baby moet kopen als die eruit gegroeid is”, rechtvaardigt de zegsvrouw van de Hema de verkoop van babyspullen tegenover NH Nieuws. Een verslaggever van de regionale omroep kon dinsdagmorgen ook een leesbril kopen bij de Hema. Wellicht minder gek dan het lijkt: opticiens mogen immers ook openblijven.
De branchevereniging voor winkeliers Inretail vreest dat veel winkels kopje onder zullen gaan door de lockdown. “Dit zijn de beste weken van het jaar, daar is ook op ingekocht”, aldus Udo Delfgou van Inretail tegenover de NOS. “Wij houden ons hart vast als de steunmaatregelen niet worden uitgebreid.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.