Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Traangas ingezet tegen kinderen aan Macedonische grens

  •  
29-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
gas
Bij ongeregeldheden aan de grens tussen Griekenland en Macedonië is door de Macedonische politie traangas ingezet , ondanks de aanwezigheid van vele kinderen. Honderden Syrische en Irakese vluchtelingen die Noordwest-Europa trachtten te bereiken worden door Macedonië tegengehouden sinds dat land samen met andere Balkanlanden vorige week een deal sloot met Oostenrijk. Slechts mondjesmaat worden mensen toegelaten door te reizen. Meer dan 20.000 mensen zitten vast aan de grens en moeten buiten overnachten in de barre koude nachten zonder enige voorzieningen.
Gefrustreerd door de uitzichtloze situatie en erbarmelijk omstandigheden braken de vluchtelingen vanochtend door het hekwerk heen. De politie zette daarop onder meer traangas in om de vluchtelingen terug te drijven. Verschillende mensen moesten door Artsen zonder Grenzen behandeld worden wegens ademhalingsproblemen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.