Laatste update 18:17
53

Trap er niet in: Denk verspreidt nepnieuws over NRC

De kandidaat-Kamerleden van de nieuwe politieke partij DENK willen NRC Handelsblad voor de rechter slepen. Volgens hen zou de krant hebben geprobeerd om ‘karaktermoord te plegen’ op huidig Kamerlid en partijvoorzitter Selçuk Öztürk. NRC publiceerde eerder over de omstreden zaken die Öztürk zou hebben gedaan met twee zorginstellingen. Öztürk was niet gecharmeerd van de berichtgeving en besloot de krant voor de Raad voor de Journalistiek te dagen. Volgens DENK zou de krant daar niet zijn op komen dagen.

DENK:

Öztürk vindt het veelzeggend dat het NRC Handelsblad op laffe wijze duikt en geen verantwoording durft te nemen voor de door het medium verspreide leugens.

Hier klopt alleen niets van. De zitting staat gewoon ingepland, maar is uitgesteld tot een maand na de verkiezingen.

Monddood
In het persbericht spreekt Öztürk over ‘journalistiek prutswerk’, ‘valse berichten’ en het ‘monddood’ maken van volksvertegenwoordigers omdat NRC niet bij de zitting op zou zijn komen dagen. Dit zou volgens het Kamerlid betekenen dat hij nu wel genoodzaakt is om de krant voor de rechter te dagen. NRC-journalist Jeroen Wester en de Raad voor de Journalistiek spreken dit beiden tegen. De zitting staat op de agenda voor 24 maart en heeft dus nog niet plaatsgevonden.

Onjuist beeld
De Raad heeft aangegeven ‘not amused’ te zijn over het persbericht van DENK. De Raad zegt groep DENK drie weken geleden al te hebben laten weten dat de zitting is verplaatst. Via hun secretaris Daphne Koene maakten ze het volgende statement:

Wij hebben onmiddellijk contact opgenomen met de mensen van Denk en ons ongenoegen gedeeld. Het persbericht dat is uitgegeven schetst een onjuist beeld van de gang van zaken. Normaal gesproken communiceren wij niet over zaken die nog in behandeling zijn, maar dit persbericht van Denk heeft ons genoodzaakt dat wel te doen.

 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (53)