Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trein wordt nog duurder door Lente-akkoord

  •  
24-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NS_300_01.jpg
Lente-akkoord wil onbelaste reiskostenvergoeding afschaffen
Forensen die met de trein naar hun werk gaan zijn maandelijks gemiddeld 100 euro duurder uit als het huidige Lente-Akkoord erdoor komt. De NS waarschuwt vandaag dat ze vreest dat in de toekomst nog meer reizigers met de auto naar hun werk gaan.
In het regeerakkoord van CDA, D66, GroenLinks, VVD en ChristenUnie staat dat de onbelaste reiskostenvergoeding wordt afgeschaft. Dat betekent volgens de NS dat 2e klasse reizigers met een netkaart maandelijks 125 euro extra kwijt zijn. ook denkt ze dat door de verschuiving van het ov naar de auto het milieu zwaarder wordt belast.
Eerder deze week waarschuwden de Federatie Mobiliteitsbedrijven (FMN) en werkgeversorganisatie KNV (Koninklijk Nederlands Vervoer) ook al voor de nadelige gevolgen van de onlangs gemaakte begrotingsafspraken. Ze schreven in een brief naar minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) het verbazingwekkend te vinden dat het ov-reiziger net zo hard wordt getroffen als de automobilist. 
cc-foto: Sludgegulper
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.