Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Treiteraar van Hilversumse onderneemster blijkt geweldpleger met strafblad

  •  
12-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2018-03-27 om 17.27.07
De 21-jarige Chesney S., die de Hilversumse ijssalonhoudster Gilly Emanuels dusdanig lastig viel dat ze zich gedwongen zag haar belagers te lijf te gaan, is niet alleen om die reden ontslagen door de marechaussee, hij heeft meer op zijn geweten. Tijdens een vechtpartij trapte hij eerder een weerloze bekende hard tegen het hoofd, terwijl het slachtoffer al op de grond lag. Hij is hiervoor veroordeeld door de politierechter. Die laatste bevestigt dit aan NH Nieuws.
De mishandeling dateert van een jaar nadat hij, samen met een aantal vrienden, Emanuels het leven zuur maakte. Dagelijks scholden de jongeren de vrouw uit met racistische woorden, ze gooiden een ruit van de ijssalon aan diggelen en besmeurden een Surinaamse vlag met poep en lieten die achter bij de salon.
Emanuels bevindt zich, bizar genoeg, inmiddels in een rechtszaak omdat ze niet voor eigen rechter had mogen spelen. Het Openbaar Ministerie eist een taakstraf van 120 uur. Dat zij vooral uit noodzaak handelde omdat niemand ingreep is volgens het OM geen excuus. Uit de vele steunbetuigingen die ze heeft mogen ontvangen blijkt wel dat dit voor veel mensen de omgekeerde wereld is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.