17

Treitercampagne op Twitter tegen dove parlementskandidaat Piratenpartij

Politica overweegt zich terug te trekken nadat haters op Twitter los gaan over haar stemgeluid

Julia Probst (31) is met 22.000 volgers behoorlijk populair op Twitter. Ze is een expert in liplezen en werd daarmee beroemd tijdens het WK 2010. In 2013 zal ze namens de Piratenpartij waarschijnlijk als eerste dove in de geschiedenis in de Bundestag plaatsnemen.


Het ZDF tv-programma Log In besteedde woensdag aandacht aan de opmars van de Piratenpartij in Duitsland. In dat live programma was voor het eerst ook de stem van Probst te horen (video van 22:40). Ze was duidelijk te verstaan maar ook viel te horen dat ze een handicap heeft. Na haar optreden barstte via Twitter een campagne los tegen Probst. Volgens sommigen moet Probst zich voortaan beperken tot gebarentaal of haar schriftelijke verklaringen laten voorlezen. Probst was zo geschokt door de reacties dat ze stopte met Twitteren en overwoog haar politieke carrière te beëindigen. “Mijn stem is niet perfect maar het is wel mijn eigen stem.”

Maandag keerde ze even terug op Twitter om te laten weten dat het goed gaat met haar maar ze wil tijd nemen om een en ander rustig te overdenken. De Piratenpartij steunt Probst voluit: “Het raakt ons diep dat iemand die haar stem in vrijheid en zelfbewust laat horen daar door anderen op bekritiseerd wordt.”

Der Tagesspiegel: Piratin wirft nach TV-Auftritt hin

Geef een reactie

Laatste reacties (17)