Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Treurig: steeds meer ouderen eenzaam

  •  
14-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oudere.jpg
Eén op de drie voelt zich wel eens eenzaam ... 800.000 ouderen eten altijd alleen
Steeds meer ouderen voelen zich eenzaam. Bijna één op de drie zegt zich wel eens eenzaam te voelen en één op de tien voelt zich zelfs heel erg eenzaam. Dat schrijft dagblad Trouw woensdag. Ouderen riskeren steeds meer geïsoleerd te raken.
Volgens Jonne Boesjes, hoofd communicatie van het Oranjefonds is eenzaamheid een groot probleem in Nederland. ‘En er zijn geen tekenen dat het minder wordt. De crisis treft Nederland. Als er minder geld bij mensen binnenkomt, is er misschien minder geld voor sport of voor muziekles’, aldus Boesjes.
Onderzoeksbureau Motivaction ondervroeg ruim vijfhonderd mensen in de leeftijd tussen de vijftig en tachtig jaar naar hun sociale leven. Uitkomst: steeds meer ouderen raken in een sociaal isolement.
Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat ruim 800.000 senioren altijd alleen eten en een miljoen zit meestal alleen aan tafel. Dit betekent niet direct dat ze eenzaam zijn, maar volgens Boesjes ligt er vaak wel een verband.
Trouw (betaalde editie): Eenzaamheid onder ouderen neemt toe
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.