Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trimbos Instituut: Eén leeftijdsgrens alcohol

  •  
12-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_dronken_jeugd_AndreiAndrade_300.jpg
Nu twee grenzen, 16 voor zwakalcoholische en 18 voor sterke drank. Trimbos, GGD en STAP pleiten in brief aan Kamer voor één grens bij 18 jaar
Het Trimbos Instituut, GGD Nederland en het Nederlands instituut voor alcoholbeleid (STAP) pleiten woensdag in een open brief aan de Tweede Kamer voor invoering van één leeftijdsgrens van 18 jaar bij alcoholverkoop.
Nu zijn er twee leeftijdsgrenzen: 16 jaar voor zwakalcoholhoudende drank en 18 jaar voor sterke dranken. De Kamer behandelt woensdag de Drank- en Horecawet. Dat meldt Trouw woensdag.
De drie gezondheidsorganisaties stellen in hun brief onder meer dat uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het invoeren van een algemene leeftijdsgrens van 18 jaar werkt bij de aanpak van schadelijk alcoholgebruik door jongeren.
De afgelopen tijd ontstond commotie over het aantal jongeren dat na excessief drankgebruik in het ziekenhuis belandt. Wat de organisaties met name zorgen baart, is dat het aantal spoedeisende hulpbehandelingen voor jongeren van 15-19 jaar in verband met een alcoholvergiftiging tussen 2003 en 2008 met 280 procent is gestegen.
Lees hier meer
Foto: Flickr CC AndreiAndrade

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.