Laatste update 06 november 2017, 10:44
8

TripAdvisor verwijdert waarschuwingen voor verkrachting en aanranding

TripAdvisor is voor veel mensen de gouden standaard als het gaat om het boeken van hotels. Vanwege de talloze mensen die daar beoordelingen achterlaten van hotels op basis van hun persoonlijke ervaringen, wordt het gemakkelijk om een goed geïnformeerde keuze te maken. Maar gezien recente onthullingen, wordt het misschien tijd om ook op andere plekken je research te doen. De Milwaukee Journal Sentinal kwam er namelijk achter dat de website verscheidene beoordelingen heeft verwijderd. Gebruikers vertelden in een bepaald hotel aangerand of verkracht te zijn. Tripadvisor verwijderde de reacties, terwijl dit toch ervaringen zijn die je mee zou willen nemen in je beoordeling van de plek waar je van plan bent om te blijven slapen.

De Amerikaanse krant kwam erachter dat de posts verwijderd werden toen ze onderzoek deden naar een verdacht ongeval in een Mexicaans hotel. Een vrouw, Kristie Love, plaatste meerdere keren op de website een bericht dat ze door een beveiliger van een hooggewaardeerd resort in Mexico verkracht was. Haar beoordelingen van het resort werden echter van de site verwijderd omdat ze niet ‘familievriendelijk’ zouden zijn.

Het verhaal wordt alleen maar erger omdat er een jaar later een 19-jarige werd verkracht in hetzelfde resort. Een jaar daarop, in 2015, werd nóg een andere vrouw verkracht, nadat zij en haar man halverwege de dag plotseling het bewustzijn verloren terwijl ze een drankje dronken. Toen ook zij een bericht op TripAdvisor achter wilde laten om andere vrouwen te waarschuwen, werd hun post geweigerd. Als reden werd aangegeven dat het om ‘geruchten’ of ‘hearsay’ zou gaan. Dat terwijl de vrouw niets anders wilde delen dan haar eigen ervaringen.

De vrouw zei nooit naar het hotel gegaan te zijn als ze de eerdere waarschuwing van Katie Love gezien zou hebben.

Een woordvoerder van TripAdvisor zegt dat de website negatieve reviews van hotels toelaat, zelfs als daarin gesproken wordt over seksueel geweld. Volgens de woordvoerder gaat het echter om oude huisregels, die veel te streng waren. Nadat de Journal Sentinel zijn artikel publiceerde, gaf TripAdvisor toe dat het originele bericht van Love verwijderd was, en verontschuldigde zich daarvoor. ‘Ervaringen uit de eerste hand, ook degenen die zaken als aanranding en verkrachting bevatten’ zouden absoluut welkom zijn op de site. De website Engaget meldt echter dat nog maar een paar weken daarvoor een andere persoonlijke ervaring van een man werd geweigerd, waarin hij beschreef hoe hij gedrogeerd en aangerand werd door een masseur in een spa.

cc-foto:Mariano Paulin

 

Geef een reactie

Laatste reacties (8)