Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Troepen Gbagbo vallen VN-voertuigen aan

  •  
13-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Ivoorkust_aanval_vn_voertuigen300.jpg
VN in Ivoorkust doelwit sinds internationale gemeenschap rivaal Ouattara tot winnaar van de presidentsverkiezingen uitriep
Troepen die loyaal zijn aan de Ivoriaanse leider Laurent Gbagbo hebben vandaag in de hoofdstad Abidjan drie voertuigen van de Verenigde Naties aangevallen. Dat meldt de Volkskrant. Ook werd een ambulance van de VN in de stad met stenen bekogeld. Er zijn geen slachtoffers gevallen bij de geweldsincidenten, meldde de VN-missie in het Afrikaanse land.
Ivoorkust is verscheurd door een machtsstrijd tussen de zittende president Gbagbo en zijn rivaal Alassane Ouattara, zo schrijft de Volkskrant. Beide mannen claimen dat zij de presidentsverkiezingen van 28 november hebben gewonnen. De internationale gemeenschap heeft Ouattara tot rechtmatige winnaar heeft uitgeroepen. Daardoor is de VN-missie steeds vaker het doelwit van geweld door Gbagbo-aanhangers.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.