Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tropenmuseum dreigt te verdwijnen door subsidiestop

  •  
12-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
147 keer bekeken
  •  
Flickr_Tropenmuseum_DutchAmsterdam_300.jpg
Stopzetting subsidie komt voort uit bezuiniging op ontwikkelingssamenwerking
Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet de subsidie aan het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam stop. Hierdoor dreigen het Tropenmuseum, de bijbehorende bibliotheek en het Tropentheater, te verdwijnen. Een woordvoerder van het KIT bevestigt dit vandaag naar aanleiding van een reportage van het programma EénVandaag.
Trouw meldt dat het ministerie van Buitenlandse Zaken de subsidie van 20 miljoen euro vanaf 2013 intrekt. Het KIT loopt hierdoor ongeveer de helft van zijn inkomsten mis.
Volgens verantwoordelijk staatssecretaris Ben Knapen komt de stopzetting voort uit de bezuiniging op ontwikkelingssamenwerking. Het Tropenmuseum wordt voor het grootste deel hieruit betaald.
Het KIT legt zich niet zonder meer bij deze beslissing neer.
“Wij zijn nog in gesprek over subsidies. Daarbij zijn andere ministeries betrokken, denk aan OCW. Het besluit van Buitenlandse Zaken staat vast, maar een sluiting, dat mag niet gebeuren!”, aldus de woordvoerder.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.