42

Tros dumpt songfestival-presentator wegens tweet

Twittergrap over Sieneke kost Cornald Maas z'n baan

De Tros heeft songfestival-presentator Cornald Maas op staande voet ontslagen vanwege een opmerking die hij ruim twee weken geleden op Twitter maakte. De Tros verzorgt namens de publieke omroep de uitzending van het internationale muziekevenement.

Cornald Maas twitterde op 10 juni, de dag na de monsterzege van de PVV bij de verkiezingen:

De Volkskrant schrijft dat de omroep Maas maandag heeft medegedeeld dat hij zijn baan per direct kwijt is.

De TROS vindt de inhoud van de tweet volstrekt onacceptabel, gelet op de aard van de samenwerking. Dat heeft een woordvoerster van de omroep maandag laten weten.

Het besluit heeft Maas, die sinds 2003 bij het songfestival betrokken is, volkomen verrast. Eerder had de presentator van de Tros al wel te horen gekregen dat hij teveel een ‘AVRO-gezicht’ heeft. Free-lancer Maas presenteert onder meer het tv-programma Opium voor die omroep. Maas schrijft ook voor de Volkskrant en de Vara-gids. 

De Tros werkt met het oog op de komst van de concurrerende Telegraaf-omroep Wakker Nederland aan een duidelijker profiel. In de jaren zeventig en tachtig vertolkte de omroep het harde anti-linkse ‘Telegraaf-geluid’ binnen de publieke omroep. Eerder al staakte de omroep de uitzendingen van het zeer populaire maar als ‘links’ beschouwde satirische tv-programma ‘Dit was het Nieuws’. 

De afgang van Nederland bij het Eurovisie songfestival, deelneemster Sieneke viel al in de eerste ronde af, werd door critici toegeschreven aan de Tros.

cc-foto: aktivoslo

Geef een reactie

Laatste reacties (42)