Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tros wil negatieve publiciteit Songfestival voorkomen

  •  
09-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tros_300.jpg
Omroep weigert Nederlandse journalisten toegang
De Tros wil voorkomen dat er negatief bericht wordt over de deelname van de Nederlandse Sieneke aan het internationale evenement. De omroep heeft daarom de accreditatie van tientallen Nederlandse journalisten geweigerd.
De website Gay.nl citeert een mail van de Tros waarin wordt gezegd dat “de Tros-directie heeft besloten het aantal journalisten dat wordt geaccrediteerd zeer te beperken”. De maatregel is genomen naar aanleiding van de negatieve berichtgeving rond de uitverkiezing van kandidaat Sieneke die de Nederlandse inzending ‘Sha-la-lie’ gaat vertolken.
Een eerdere mail, aan iedere accreditatiekandidaat verstuurd, stond vol met suggesties voor hotels in Oslo en informatie over de show en pendelbussen voor de pers. Veel journalisten hebben na de mail van de TROS hotels geboekt. Jansen: “Het is hartstikke vervelend voor die mensen, maar wij hebben altijd gezegd dat ons het recht is voorbehouden om te weigeren.
Zie eerder op Joop: Pierre Kartner wil winnaar songfestival niet kiezen

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.