32

Trouw blundert pijnlijk met EK-artikel

Opmerkelijk nieuws van voormalige verzetskrant: Blessure 'trouwe Oranje-soldaat' minder erg dan Holocaust 

De Holocaust is een gevoelig en beladen onderwerp waarbij zo’n beetje alles in het niet valt. De van origine verzetskrant Trouw weet dat als geen ander, maar vindt het toch opmerkelijk nieuws en kopte vandaag met: ‘Blessure Mathijsen valt in het niet bij gruwelen Auschwitz’.

Dat de blessure van Mathijsen bijna kan tippen aan de gruwelijk holocaust is misschien een beetje cynisme van de krant, denkt een vluchtige lezer misschien. Wie verder leest ontdekt dat de kop wel degelijk serieus wordt genomen door auteur Henk Hoijtink:

Zo dreigt er zelfs een wrang einde te komen aan de interlandloopbaan van een trouwe Oranje-soldaat, die zijn land tachtig keer heeft gediend. Maar dat valt natuurlijk in het niet bij de verschrikkingen die zich hebben voorgedaan in Auschwitz.

De pijnlijke misser van Trouw werd vanmiddag al snel trending topic op Twitter. Oranje bezocht gisteren net als andere EK-spelers concentratiekamp Auschwitz dat 60 kilometer van hun standplaats Krakau ligt. Aan de reactie van bondscoach Van Marwijk valt te merken dat hij het bezoek net als de journalist ziet als een ‘moetje’, een onderwerp waar je niet omheen kan.

Van Marwijk in het artikel:

Het heeft erg veel indruk gemaakt, maar ik heb geen zin om er verder uitgebreid op in te gaan. […] Iedereen beleeft het op zijn eigen manier en zo moet je het laten.

Auschwitz is een behoorlijke confrontatie waarbij de voetbalwereld met riante salarissen, sportauto’s en mooie vrouwen in het niet valt en dat is een gevaar als de buit op het EK nog binnengesleept moet worden, schrijft Ephimenco vandaag in zijn column in Trouw.

Toch had ik nooit een dergelijk bezoek geautoriseerd als ik bondscoach Van Marwijk was geweest. Ik had dat voor na het toernooi gepland. Op het moment dat de buit binnen is of de uitschakeling een feit, had ik mijn spelers om dit gebaar gevraagd alvorens huiswaarts te keren.

Het zijn dit keer niet de Oranjespelers, de voetbalwereld of een bondscoach die het gevaar op verlies opzoeken, maar een krant die niet weet welke kop je boven een artikel zet over voetbal en de Holocaust.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (32)