18

Trouw-journalist verzon mogelijk verhalen

Bronnen wijzen naar schrijver artikel over 'sharia-driehoek' in Haagse Schilderswijk … Dagblad onderzoekt stukken

De hoofdredactie van Trouw meldt woensdag dat een onafhankelijke commissie onderzoek zal doen naar de bronnen van een van haar journalisten. De NOS meldt dat het waarschijnlijk gaat om Perdiep Ramesar, die voor Trouw schreef over een vermeende ‘sharia-driehoek’ in de Haagse Schilderswijk. Het artikel leidde destijds tot ophef in de Tweede Kamer.

Trouw wil niet bevestigen dat het om Ramesar gaat, maar enkele bronnen hebben dit aan de NOS gemeld. Ramesar schreef voor Trouw voornamelijk stukken over extremistische moslims in de Haagse Schilderswijk en jihadisme. Trouw meldt dat de journalist in kwestie inmidels op non-actief is gesteld.

Ophef

Ramesar schreef in mei 2013 dat een deel van de wijk “zich ontwikkelt tot een enclave voor orthodoxe moslims” die hun regels ook op straat zouden willen doorvoeren. Haagse gemeenteraadsleden zeiden zich niet te herkennen in het stuk. PVV-voorman Geert Wilders en vice-premier Lodewijk Asscher van de PvdA trokken de wijk in om poolshoogte te nemen.

Het artikel was landelijk nieuws en ook Joop wijdde een bericht aan het stuk. Daags na publicatie van het artikel in Trouw plaatste Joop enkele opiniestukken, waaronder een van politicoloog Ewoud Butter die zich kritisch uitlaat over de alarmerende toon van de journalist in het artikel. Journalist Bart Schut noemde Ramesar’s artikel op Joop een “hijgerige hype”.

NOS: Trouw vermoedt verzinsels journalist

Geef een reactie

Laatste reacties (18)