8

Trouw ‘mooiste krant van Europa’

Dagblad wint European Newspaper Award door sterke achtergrondbijlages en heldere opmaak van weekendbijlage

Dagblad Trouw heeft de prestigieuze prijs European Newspaper van het jaar 2012 gewonnen. Een internationale jury oordeelde dat de krant het beste concept en de beste vormgeving heeft, zo meldt Trouw vrijdag. De jury koos Trouw uit 232 inzendingen van kranten uit 25 Europese landen.

Hoofdredacteur Willem  Schoonen is trots op de erkenning die de krant krijgt. 

Het is een groot compliment voor alle medewerkers van de krant. We krijgen deze prijs dankzij hun inzet en creativiteit.

Trouw ontvangt volgens de jury de prijs vanwege de wijze waarop de krant zich heeft ontwikkeld van een traditioneel dagblad tot  ‘a kind of daily weekly’. De krant bestaat nu uit een klassiek landelijk nieuwskatern met een dagelijkse  achtergrondbijlage ‘de Verdieping’,  waarin allerlei onderwerpen ‘tot de kern worden behandeld’, aldus de jury. Eerder dit jaar lanceerde Trouw twee nieuwe magazines: ‘Letter&Geest’ voor lezers en denkers en ‘Tijd’ waarin alledaagse belevenissen die dicht bij mensen staan worden beschreven. Trouw maakt daarmee volgens de jury een krant die het dagelijkse nieuws voor lezers heeft verbreed naar een intellectueler publiek.

Met name de heldere opmaak van de weekbijlagen trof de jury.

Trouw gebruikt deze concepten om de functie van een dagblad uit te breiden van het louter presenteren van dagelijks nieuws. Met als resultaat een soort dag/weekblad.”

Trouw, onderdeel van De Persgroep, deelt de prijs met het Vlaamsche financiële dagblad De Tijd die dit jaar evenveel punten behaalde in de categorie landelijke dagbladen. Verder wonnen het lokale dagblad Bygdanytt in Noorwegen en het regionale dagblad El Correo in Spanje in hun categorie de prijs. 

Het is de 14e keer dat de Europese dagbladprijs wordt uitgereikt. Vorig jaar won Berlingske in Denemarken. Op www.newspaperaward.org kunnen de bekroonde kranten en het juryrapport lezen.

Trouw: Trouw maakt de mooiste krant van Europa

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (8)