Laatste update 14:09
10

Trump: Aan vrouwen zitten is mijn verslaving

Nu het besef dat seksueel geweld tegen vrouwen een gigantisch – maar nog steeds onderschat – probleem is langzaam indaalt, durven steeds meer slachtoffers zich uit te spreken. In Frankrijk ging de hashtag #balancetonporc (verlink je varken, Red) viraal en de Amerikaanse Senator Elisabeth Warren riep vrouwen op om hun ervaringen op social media te delen, beginnend met de woorden “Me too” om aan te geven hoe wijdverspreid het probleem is.

Losse handjes
Notoire seksistische politici als Silvio Berlusconi en Donald Trump lijkt het echter niet te deren. Hoe vaak ze ook ontmaskerd worden als aanrander, hun achterban zal het worst wezen. Donald Trump gaf op video toe dat hij vrouwen aanrandde, vijftien vrouwen verklaarden door hem te zijn aangerand en hij is nu president. Verschillende vrouwen en meisjes verklaarden in de rechtbank tegen hun wil door Berlusconi te zijn bepoteld, maar hij werd in hoger beroep vrijgesproken en hij zit achter de schermen allang weer in het politieke zadel. Dat hij zich voorlopig niet verkiesbaar mag stellen is te danken aan zijn lange vingers (belastingontduiking), niet aan zijn losse handjes.

Verslaving
Het recent opgedoken beeldmateriaal waarin Donald Trump openlijk stelt moeite te hebben om van vrouwen af te blijven, hij vergelijkt het zelfs met alcoholisme, zal dan ook geen consequenties hebben:

Kijk als zij nu in mijn vliegtuig zou werken dan is dat als een doodswens voor mij. Het is net als met alcoholisme. Ik heb veel vrienden, geweldige mensen, maar het zijn alcoholisten. Als je een whiskey voor hem neerzet, dan is het zo van… [Trump trekt een gepijnigd hoofd en maakt spastische gebaren, Red] Dit is mijn vorm van alcoholisme.

Laster
Summer Zervos, een van de 15 vrouwen die verklaard heeft door Trump te zijn aangerand, werd door Trump beschuldigd van liegen. Zij spande daarop een rechtszaak aan wegens laster en eist nu bij zijn campagneteam alle documenten op die van toepassing zijn op beschuldigingen van vrouwen dat Trump hen betast zou hebben of ongepast gedrag zou hebben vertoond. Als de rechter dat verzoek toekent, komt er mogelijk nog veel meer bewijs naar buiten, maar daarmee is Trump nog niet aan het wankelen gebracht. Aanranding van en seksueel overschrijdend gedrag jegens vrouwen is overal, maar wordt door veel mannen in machtige posities nog steeds niet als serieus probleem gezien.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)