Laatste update 22:54
10

Trump-aanhanger aangeklaagd voor doodsbedreigingen Ilhan Omar

Een aanhanger van de Anerikaanse president Trump is aangeklaagd voor telefonische doodsbedreigingen aan het adres van Ilhan Omar. De Somalisch-Amerikaanse Omar en haar collega Rashida Tlaib zijn de eerste moslima’s ooit in het Huis van Afgevaardigden, waar ze respectievelijk Minnesota en Michigan vertegenwoordigen. Volgens de FBI noemde Patrick Carlineo Jr Omar een ‘terrorist’ en dreigde hij haar dood te zullen schieten. De 55-jarige Carlineo noemt zichzelf een ‘patriot’ en verklaarde tegenover de FBI van de president te houden en een hekel te hebben aan ‘de radicale moslims in onze regering’.

Omar werd eerder dit jaar van alle kanten aangevallen en zelfs van antisemitisme beschuldigd nadat ze kritiek had geuit op AIPAC (American Israel Public Affairs Committee), een lobby-organisatie die pleit voor een nauwe band tussen de Verenigde-Staten en Israël.

Omar is niet de enige persoon die bedreigd werd door een Trump-aanhanger. De Republikeinse oud-senator Jeff Flake onthulde eerder deze week dat hij en zijn gezin herhaaldelijk met de dood werden bedreigd nadat hij kritiek had geuit op de president. Een gewapende man ging zelfs kerken af die Flake mogelijk zou kunnen bezoeken, met het doel om hem daar met zijn familie om te brengen. De man werd aangehouden, maar van andere doodsbedreigingen aan Flake is nog niet duidelijk wie erachter zitten.

In oktober werd een Trump-aanhanger gearresteerd nadat hij een hele rits bombrieven had gestuurd aan prominente Democraten, critici en tegenstanders van de president.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)