60

Trump bedreigt Democratische politica via Twitter

De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag Congreslid Maxine Waters via twitter bedreigd. Hij deed dat nadat de Californische politica had gezegd dat tegenstanders van Trump in verzet moesten komen tegen diens beleid.

Trump schreef:

“Congreslid Maxine Waters, een persoon met een buitengewoon laag IQ, is samen met Nancy Pelosi het gezicht van de Democratische partij geworden. Ze heeft net opgeroepen de aanhangers van de Make America Great Again-beweging, waarvan er velen zijn, iets aan te doen. Wees voorzichtig met wat je wenst Max!”

Het Twitter-dreigement komt een dag nadat de Democratische politica op een bijeenkomst in Los Angeles Trump-tegenstanders aanspoorde zich uit te spreken tegen de regering-Trump wanneer de gelegenheid zich voordoet.

‘Wanneer je iemand uit die regering in een restaurant, in een warenhuis of op een benzinestation ziet, ga je naar buiten en verzamel je een menigte,’ zei de 79-jarige Waters. ‘Je biedt weerstand.’

De oproep tot verzet van Waters kwam na nationale en internationale verontwaardiging over het ‘zero tolerance’-immigratiebeleid van de regering-Trump, waarbij duizenden kinderen van hun ouders gescheiden werden aan de Amerikaanse grens met Mexico.

Perssecretaris Sarah Huckabee Sanders, minister van Binnenlandse Veiligheid Kirstjen Nielsen en senior adviseur van het Witte Huis, Stephen Miller, werden afgelopen geweigerd in restaurants nadat demonstranten hen daar hadden gezien en spontane demonstraties organiseerden.

cc-foto: Gage Skidmore

Geef een reactie

Laatste reacties (60)