Laatste update 20:16
11

Trump behandelt nucleaire crisis als zakenuitje

De Amerikaanse pers en veiligheidsdiensten zijn zwaar geshockeerd over het totale gebrek aan respect dat team Trump laat zien met betrekking tot de nationale veiligheid en vertrouwelijke informatie. Nadat Trump enige tijd geleden al – zonder die stap zelf volledig te begrijpen – ervaren generaals in zijn ‘national security council’ verving door oud-Breitbart hoofdredacteur Steve Bannon, blijken de Trumpeteers het nu zo bont te hebben gemaakt dat inlichtingendiensten bewust gevoelige informatie achterhouden van het Witte Huis uit angst dat ze er niet mee om kunnen gaan.

Bizar tafereel
Dat er wel degelijk reden is voor wantrouwen blijkt ook uit een bizar tafereel dat zich gisteren – voor de ogen en camera’s van talloze betalende gasten – afspeelde in Trump’s Mar-a-Lago resort. Trump had de Japanse premier Shinzo Abe tijdens zijn staatsbezoek uitgenodigd voor een rondje golf en een ‘working dinner’ in zijn eigen resort toen het nieuws brak dat Noord-Korea lange afstandsraketten had getest en afgevuurd in de richting van Japan. De raketten stortten uiteindelijk 310 mijl uit de kust van Noord-Korea neer in de Japanse zee, ook wel Oostzee van Korea genoemd. De Japanse premier Abe voelde zich logischerwijs geroepen om het internationale incident met zijn staf te bespreken, wat team Trump ook tot actie leek te bewegen. In het volle zicht van de andere gasten ontpopte het etentje zich tot een werkbespreking van een internationale crisis met nucleaire potentie.

Gasten zagen en filmden hoe adviseurs Steve Bannon en Michael Flynn hun stoelen dichter bij die van Trump trokken en hoe er ineens pakken papier op tafel kwamen. Terwijl medewerkers van Trump met zaklampen op hun telefoons de gevoelige dossiers bijlichtten, werd er druk gebeld met Washington en Tokyo. Het tafereel werd in detail door de gasten vastgelegd en beschreven aan Amerikaanse media.

Bij het aanzienlijke ledengeld van de Mar-a-Lago club zit blijkbaar ook toegang tot de president en zijn team inbegrepen. Onderstaande foto toont een gast van de club naast de man die de zogenaamde ‘nuclear football’ oftewel de vereiste codes voor het lanceren van een atoombom. Maar ook Steve Bannon gaat gewillig op de foto evenals president Trump, die zich laat zoenen.

Patsen
Maar zelfs te midden van een internationale crisis kon Trump het niet laten om te patsen met zijn internationale gast. Hij crashte even later een trouwreceptie in de grote balzaal van het resort, waar hij op de foto ging met het bruidspaar alvorens de microfoon te grijpen en hun gasten toe te spreken:

“Ik zag ze vandaag buiten op het gras. Ik zei tegen de premier van Japan. Ik zei, Shinzo kom op, laten we erheen gaan en gedag zeggen.”

Om vervolgens toe te voegen, over het bruidspaar:

“Ze zijn al heel lang lid van deze club. Ze hebben me een fortuin betaald.”

Zonder commentaar:

Afbeelding: screenshot Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (11)