Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump beledigt oorlogshelden met racisme

  •  
27-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
24272367890_8c0c78e8c9_k
Praten zonder hele bevolkingsgroepen te beledigen, het blijft een uitdaging voor de huidige president van de Verenigde Staten. Zo bleek ook vandaag weer. Tijdens een bijeenkomst die bedoeld was om Inheems-Amerikaanse veteranen te eren voor hun heldendaden als codespreker , vond Trump het nodig om uit te halen naar de kritische Democratische senator Elizabeth Warren. Trump ontving zijn gasten onder een portret van Andrew Jackson; de president die in 1830 de mensonterende Indian Removal Act tekende, met duizenden doden tot gevolg. Tijdens het korte praatje dat daar op volgt kan Trump zijn aandacht letterlijk nog geen tien seconden bij zijn hooggeëerde gasten houden, zonder het gesprek naar een politieke tegenstander – en daarmee zichzelf – te leiden. “Ze noemen haar Pocahontas”, zegt Trump, de enige persoon die haar – bij herhaling – zo noemt, vanwege haar inheemse roots.
Na zijn opmerking: stilte. pic.twitter.com/1XFNeR0K2V
— Guus Valk (@apjvalk) November 27, 2017
Warren reageert op MSNBC op de uitlatingen van Trump:
Het is zeer onfortuinlijk dat de president van de Verenigde Staten niet eens een ceremonie om deze helden te eren vol kan houden zonder een racistische opmerking te maken.
Cc-foto: Tony Webster
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.