Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump draait opnieuw, geeft anti-racisten schuld van geweld Charlottesville

  •  
15-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
trump_800
Nadat Trump zich op maandag nog na een dagen durende stilte in een van de autocue gelezen verklaring ondubbelzinnig had uitgesproken tegen het geweld van extreemrechts in Charlottesville, draaide hij op een persconferentie in zijn New Yorkse Trump-tower weer. Volgens Trump zijn de tegendemonstranten net zo goed verantwoordelijk voor het geweld waarbij een 32-jarige anti-raciste werd gedood door een neo-nazi en tegenbetogers ernstig gewond raakten. Trump beweert nu ook dat niet alle demonstranten van de door neo-nazi’s georganiseerde manifestatie Unite the Right extreem-rechts waren.
Tijdens de persconferentie schold Trump journalisten uit en verklaarde zoals gebruikelijk dat niemand zo goed is als hijzelf.
De persconferentie toont dat de strijd die in het Witte Huis wordt gevoerd tussen de oerconservatieven en neo-fascisten in zijn staf ook in de persoon van Trump zelf plaats lijkt te vinden.
Hieronder de verklaring van maandag.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.