Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump dreigt Frankrijk met wijnoorlog wegens aanpak belastingontwijking techbedrijven

  •  
27-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
48016039627_963ae1c5d1_o

© cc-foto: The White House https://flic.kr/p/2ga1KJc

De Amerikaanse president Trump is zeer verbolgen over een nieuwe Franse wet om grote techbedrijven, zoals Facebook, Google en Amazon,  te dwingen tot het betalen van belasting. Trump vindt dat alleen de Amerikaanse overheid belasting mag heffen bij de bedrijven.
“Frankrijk heeft een digitaks opgelegd aan onze grote Amerikaanse technologiebedrijven. Als iemand hen zou moeten belasten, zou het hun land van oorsprong moeten zijn. De Verenigde Staten dus”, twitterde Trump. “We zullen binnenkort een serieuze tegenmaatregel nemen na de dwaasheid van Macron. Ik heb altijd gezegd dat de Amerikaanse wijn beter is dan de Franse.”
De wijuitspraak is opmerkelijk omdat Trump geen alcohol drinkt. Later vulde hij aan dat zijn oordeel is gebaseerd op de kleur van de wijn.
De maatregel van 3 procent omzetbelasting  treft techgiganten die  in Frankrijk minstens 25 miljoen euro omzet halen en met een wereldwijde omzet van minstens 750 miljoen euro. Overigens worden ook bedrijven uit andere landen, zoals China en Spanje, door de maatregel getroffen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.