Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Trump droeg advocaat op te liegen over belangen in Rusland'

  •  
18-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
trump-putin-6itcvqf227ojnh2hr483bcn5h0fea4hj4whuwkebm40
Update 19 januari:
Speciaal aanklager Mueller stelt in een verklaring dat het verhaal niet klopt. Buzzfeed houdt vol van wel.
Eerder:
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn toenmalige advocaat Michael Cohen opgedragen te liegen tegen het Congres over onderhandelingen rondom het bouwen van een Trump Tower in Moskou. Trump zou zo’n tien keer op de hoogte zijn gebracht over de vorderingen door Cohen. Ook zou hij Cohen tijdens zijn presidentiële campagne hebben aangemoedigd een bezoek aan de Russische president Vladimir Poetin mogelijk te maken om de onderhandelingen over de toren een voorspoedige start te geven. “Make it happen,” zou hij tegen zijn toenmalige advocaat hebben gezegd. Dit schrijft BuzzFeed , dat zich baseert op twee medewerkers van de federale overheid die bezig zijn met een onderzoek naar de kwestie.
Bovenstaande is regelrecht in tegenspraak met wat Trump zei tijdens debatten met de toenmalige andere presidentskandidaat Hillary Clinton. Hij heeft altijd volgehouden geen zakelijke belangen in Rusland te hebben. Uit het onderzoek komt nu naar voren dat niet alleen Trump zelf, maar ook zijn dochter Ivanka en zoon Donald jr. regelmatig op de hoogte werden gehouden over de voortgang van de besprekingen. Zelfs na zijn verkiezing tot president heeft Trump Cohen nog gevraagd te liegen over het tijdstip wanneer de onderhandelingen waar hij zogenaamd part noch deel aan had waren beëindigd. Dit om zijn betrokkenheid toe te dekken, aldus de twee bronnen waar BuzzFeed zich op baseert.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.