Laatste update 20:07
36

Trump gaat de scheiding van migranten en hun kinderen stoppen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gezegd de omstreden scheiding van kinderen en hun ouders die de grens oversteken te gaan stoppen. Hij zal snel ‘iets tekenen’ waardoor dit mogelijk wordt, zei hij voor een gezelschap van zakenmensen. Later zal er dan wetgeving moeten komen die het een en ander in formele banen leidt, liet Trump weten. Hiermee zou een einde komen aan een situatie die erg veel verontwaardiging veroorzaakte en die de regering Trump op veel kritiek kwam te staan.

Wat de beslissing verandert aan de huidige situatie waarin veel kinderen verkeren is volstrekt onduidelijk. Zoals deze website eerder vandaag meldde worden volwassen immigranten snel berecht en uitgezet. Voor kinderen kan het echter jaren duren voor hun zaak voor een rechter komt. Er is dan ook nog veel onduidelijk over de stappen naar een definitieve oplossing. Zo riep Trump de Democraten op samen te werken aan volgens hem niet complete immigratiewetten. De toespraak van Trump, waarin hij bekend maakte wat hij van plan is:

In veel media en op Twitter is veel scepsis te horen; eerst zien, dan geloven. Een probleem oplossen dat je zelf hebt gecreëerd maakt je niet tot een goede president, zeggen veel Amerikanen, waaronder deze twitteraar:

Cc-foto: Antony Albright

Geef een reactie

Laatste reacties (36)