Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump-getrouwe Kellyanne Conway verlaat plotseling Witte Huis

  •  
24-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
32274301152_a154a36c0f_k
Kellyanne Conway, de adviseur van Donald Trump voor wie geen enkele leugen van de president te ver gaat om recht te praten, stopt. Zondag liet ze weten het Witte Huis te verlaten om zich op haar gezin te kunnen concentreren. Binnen dat gezin zijn man George en 15-jarige dochter Claudia felle tegenstanders van Trump en het beleid dat Kellyanne dagelijks verdedigt.
Met nog een kleine twee maanden te gaan tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen, is het plotselinge vertrek opmerkelijk. Aanstaande woensdag staat een speech van Kellyanne Conway gepland op de Republikeinse Nationale Conventie. Die gaat waarschijnlijk door. Over die speech liet dochter Claudia eerder al op Twitter weten niet te kunnen geloven dat haar moeder ‘straks op het podium staat naast een homofoob en verkrachter’. Dit weekend liet ze weten dat haar moeder haar leven ‘verwoest’ heeft en ook noemde ze het carrièrepad van Kellyanne ‘egoïstisch’ en ‘alles voor geld en roem’.
 
Echtgenoot George Conway liet overigens zelf weten te stoppen met zijn betrokkenheid bij het Lincoln Project , een actiecomité bestaand uit (voormalig) leden van de Republikeinse partij met als enige doel een verlengd presidentschap van Donald Trump te verhinderen. Eerder dit jaar schaarde het Republikeinse genootschap zich achter de kandidatuur van Democraat Joe Biden.
Kellyanne Conway had sinds 2016 de leiding over de presidentscampagne van Donald Trump, nadat de inmiddels wegens betrokkenheid bij Russische inmenging veroordeelde Paul Manafort werd ontslagen. Conway verwierf internationale faam nadat ze glasharde leugens van toenmalig woordvoerder Sean Spicer afdeed als ‘alternatieve feiten’.
Bron: The Guardian / cc-foto: Philip Cohen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.