26

Trump had ruim honderd keer contact met Russen voor inauguratie

Na zijn overwinning bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen had president Donald Trump tot aan zijn daadwerkelijke inauguratie meer dan honderd keer contact met Russen en WikiLeaks. Dit schrijft de New York Times op basis van een analyse die de krant maakte van openbare berichten, parlementaire documenten en verslagen van verhoren en rechtszittingen van Robert Mueller. Die laatste is de speciale aanklager in een al sinds mei 2017 durend onderzoek naar mogelijke Russische beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Niet alleen Trump zou contact hebben gehad met Russische zakenpartners. Ook zeventien van zijn medewerkers waren betrokken. Van hen zijn Michael Cohen, George Papadopoulos, Michael Flynn en Roger Stone aangeklaagd door Mueller. Minstens tien andere medewerkers van Trump wisten van de contacten, vermoedt The New York Times. Het gaat om persoonlijke gesprekken of ontmoetingen, telefoongesprekken, smsje, e-mails en privéberichten via Twitter. De conclusies van The New York Times leggen een bom onder de voortdurende ontkenning door het kamp van Trump enig contact te hebben gehad.

Tijdens een van de ontmoetingen die plaatsvond ondertekende Trump onder andere een intentieverklaring voor het bouwen van een Trump-tower in Moskou. Zijn voormalige advocaat, Michael Cohen, heeft inmiddels bekend te hebben gelogen over de contacten rondom het project. Trump probeert al jaren een torenpand te bouwen in Moskou.

Cc-foto: The White House

Geef een reactie

Laatste reacties (26)