24

Trump huurde spionagebedrijf om Obama in diskrediet te brengen

De wanhoop om de nucleaire deal met Iran van tafel te kunnen vegen, lijkt de Amerikaanse president Donald Trump en de Israëlische president Benjamin Netanyahu in onverwachte bochten te wringen. Zo heeft een Israëlisch spionagebedrijf in opdracht van Trump pogingen gedaan hoge adviseurs van voormalig president Barrack Obama in diskrediet te brengen, schrijft The Guardian. Het gaat om sleutelfiguren die betrokken waren bij de deal met Iran.

Onderzocht werd onder andere of Ben Rhodes, één van de medewerkers van Obama, iets gedaan zou hebben dat in strijd is met het geldende protocol behorend tot zijn toenmalige functie. Met journalisten die vóór de deal waren, van Amerikaanse media als de New York Times, MSNBC television, the Atlantic, Vox en de Israëlische krant Haaretz, werd contact gezocht om te achterhalen of er enige gevoelige informatie met ze gedeeld was.

Rhodes is niet verbaasd: ‘Vuiligheid boven tafel proberen te krijgen om professionele verantwoordelijkheden uit te kunnen voeren als medewerkers in het Witte Huis is een ijskoude, autoritaire actie.’ Een woordvoerder van het Witte Huis wilde nog geen commentaar geven op de kwestie.

Cc-foto: Gage Skidmore

 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (24)