Laatste update 19:16
107

Trump: ‘Ik werd afgeluisterd in Trump Tower. In opdracht van Obama’

Een nieuwe dag, een nieuw dieptepunt in het Witte Huis. Volgens de zogenaamde Amerikaanse president Trump zijn zijn telefoongesprekken in Trump Tower in New York in aanloop naar de verkiezingen afgeluisterd. De opdrachtgever voor die taps: niemand minder dan Barack Obama.

‘Vreselijk!’ schrijft Trump op Twitter. ‘Net ontdekt dat Obama mijn “lijnen getapt” heeft in Trump Tower vlak voor de winst. Niets gevonden. Dit is McCarthyisme!’. Met dat laatste doelt Trump op de Republikeinse senator Joseph McCarthy die in de jaren 50 van de vorige eeuw verwoed jacht maakte op communisten.

Zoals bij de meeste beschuldigingen die Trump rondstrooit, ontbreekt ook nu weer elk spoor van bewijs. Maar dat het Obama zelf is geweest die de taps besteld heeft, staat voor Trump vast. ‘Een nieuw dieptepunt!’ schrijft Trump die het ook vergelijkt met “Nixon/Watergate”. Obama is een ‘slechte (of zieke) vent’, aldus Trump.

Congreslid Ted Lieu deelde op Twitter zijn eigen verklaring voor de taps: ‘Meneer de president: als er getapt werd in Trump Tower, betekent het dat een federale rechter denkt dat er misdaden begaan zijn. In dat geval zit u diep in de stront.’

Update: Een woordvoerder van Barack Obama heeft inmiddels op de beschuldigingen van Donald Trump gereageerd. In een verklaring laat hij weten dat de regering van Obama zich als vaststaande regel nooit met onafhankelijke gerechtelijke onderzoeken heeft bemoeid. Barack Obama heeft dan ook nooit opdracht geven welke Amerikaanse burger dan ook te laten afluisteren. Elke bewering van het tegendeel is pertinent onjuist, aldus de woordvoerder.

cc-foto: Gage Skidmore

Geef een reactie

Laatste reacties (107)