Laatste update 10:19
41

Noord-Korea in het Witte Huis: Trump lanceert propagandakanaal

Na maandenlang klagen over de media en hoe die uitsluitend nepnieuws verspreiden, komt Donald Trump nu maar met zijn eigen nieuwsbulletin gevuld met berichten over wat een fantastische president hij eigenlijk is. De propagandafilmpjes worden gepresenteerd door Trumps schoondochter Lara, de vrouw van Eric Trump, en doen denken aan de Noord-Koreaanse nieuwsbulletins die Kim Jong-un de hemel in prijzen.

‘Kijk hier voor ECHT nieuws!’, schreef Trump op Facebook bij een link naar de clip. Wie op de link klikt ziet Lara Trump zitten met het campagnemateriaal van Trumps presidentsrace op de achtergrond. ‘Ik weet zeker dat je niets gehoord hebt over alles wat de president deze week bereikt heeft,’ zegt ze in de camera. ‘Dat komt door al het nepnieuws.’

Vervolgens lepelt ze de succesverhalen op die niet behandeld zouden zijn door de media, zoals hoe Trump zijn salaris weggeeft (hier besproken door USA Today), het openen van een nieuwe fabriek (hier besproken door de Washington Post) en over economische groei (hier besproken door CNN). Dat die berichtgeving werd overschaduwd door berichten over ruzies in het Witte Huis, Trumps mislukte pogingen Obamacare om zeep te helpen en de bizarre tweets van de president over bijvoorbeeld een verbod op transgender militairen, is nauwelijks de schuld van de genoemde media.

Die laatste verhalen werden overigens niet genoemd door Lara Trump.

Het Witte Huis wilde geen commentaar geven op vragen over de productie van de filmpjes en of Lara Trump nu officieel deel uitmaakt van Trumps communicatieteam. Lara Trump is wel een professional op dit gebied: eerder was ze werkzaam als producer voor het actualiteitenprogramma Inside Edition.

Dat Trump met een eigen propagandakanaal op de proppen komt is niet geheel verrassend. Al sinds zijn campagne maakt hij ruzie met traditionele media en roept hij dat hij hen niet nodig heeft om zijn boodschap naar buiten te krijgen. Deze week nog beweerde hij op Twitter dat zijn ‘vijanden’ proberen om hem van social media te krijgen. Naast Twitter heeft Trump nu dus nog een kanaal waar zijn volgers de voor de president negatieve berichten de rug kunnen toekeren. ‘Bedankt dat jullie erbij zijn,’ kondigt Lara Trump af. ‘Dit is het echte nieuws.’

Bron: Buzzfeed

Geef een reactie

Laatste reacties (41)